ONTHAAL.
LEDEN.
DIRIGENT.
REPERTOIRE.
AGENDA.
MULTIMEDIA.
CONTACT.
Geboren in 1959 is José SCHYNS in Gemmenich (Gemeente Plombières) in de Société Royale l’Harmonie begonnen.

Hij begint zijn muziek etude aan het Conservatorium van Verviers waar hij de eerste prijs voor trombone haalt met groote onderscheiding (99 %).

Aan het Conservatorium van Luik haalt hij de eerste prijs voor solfege (1976), de eerste prijs voor trombone en de prijs van de meest getalenteerde leerling (1977), de prijs voor kamermuziek en het hoge diploma voor trombone (1979) zoals de eerste prijs voor tuba (1984).

In 1977 wordt hij trombone- en tubaleraar aan de Academie van Welkenraedt (B). Op dit jaar gaat hij ook bij de muziekkapel van de Gidsen en in 1980 sluit hij bij het Koperkwintet van Théo Mertens aan. Daarna wordt hij trombone leraar aan het Conservatorium van Brussel en Bergen.

Beroemde instrumentist en arrangeur heeft José SCHYNS ook verschillende amateur ensembles geleid zoals de Société Royale L’Harmonie van Gemmenich, de Harmonie St-Joseph van Eupen, de Cercle Musical St-Georges van Montzen, de Harmonie Municipale van Clervaux (Lux) en de Fanfare van Mamer (Lux).

Nu is José SCHYNS leraar aan het Conservatorium van Brussel. Hij is lid van jury’s voor verschillende conservatoriums en academies en hij blijft steeds een gevraagde trombonist door regelmatig als soloist in verschillende beroemde orkesten op te treden in België en in het buitenland. Hij is ook een beroemde arrangeur voor symfonische kunstwerken voor harmonie orkesten. Baton Music (NL) en vooral HAFABRA Music wijden hem een reeks genoemd « Great Symphonic Transcriptions by José Schyns »

Version F

D Version